Het verhaal van Duco en Carola

''Leven bij de Zee: Ons Terschellingse Thuis''

Stel je voor: een idyllisch eiland omgeven door adembenemende natuur, waar elke dag begint met het geluid van de zee en waar je omringd wordt door duinen, stranden en bossen. Voor Duco (38) en Carola (37) en hun kinderen Alina en Vigo is dit geen dagdroom meer. Het gezin heeft 2,5 jaar geleden de sprong gewaagd en hun hart gevolgd naar Terschelling.

Duco, een bevlogen watersporter die geniet van windsurfen en golfsurfen, en Carola, een liefhebber van zwemmen en suppen, hebben zich volledig ondergedompeld in het leven op het eiland. Maar dat is nog niet alles - Carola heeft eindelijk haar langgekoesterde wens om kippen te houden kunnen vervullen, waardoor het gezin nu kan genieten van heerlijke verse eieren.

Verhuizen naar Terschelling

Na twee jaar in het binnenland van Suriname te hebben gewoond, begon het verlangen naar een leven midden in de natuur te kriebelen. Hoewel het oorspronkelijke plan om naar Nieuw-Zeeland te verhuizen door de complexiteit van de Corona-crisis moeilijk werd, viel alles op zijn plaats toen Duco een invalbeurt deed bij een huisartsenpraktijk op Terschelling. “Duco kreeg de vraag of hij niet na wilde denken over tropisch Terschelling, in plaats van Nieuw Zeeland. Daar hadden we zelf nog niet over nagedacht.” De beslissing was genomen en het eiland bleek hun ware thuishaven te zijn.

Natuurlijk waren er aanvankelijk enige twijfels en zorgen over werkgelegenheid, het wonen in een kleine gemeenschap en de winters op het eiland. Maar het gezin besloot het een kans te geven, en Carola kon zelfs voor haar oude werkgever blijven werken op afstand terwijl ze de overstap maakte naar het werken op het eiland. “Dat gaf ons genoeg de tijd om aan te voelen of het echt wat voor ons was.”

Wat is het fijnste aan wonen op Terschelling?

Voor dit gezin is het de prachtige natuur die hen dagelijks omringt. Carola: “Op korte afstand is al zoveel moois te zien.” Met het strand op slechts 7 minuten fietsen van hun huis, is het de perfecte plek om te wonen, vooral met kleine kinderen. “Het eiland bruist door de vele leuke initiatieven zoals Oerol, het Openlucht Filmfestival de Berenloop en heel veel dorpsfeesten!”

Voor Duco, Carola en hun kinderen is het leven op Terschelling een waar avontuur en een onvergetelijke ervaring geworden. Hier gaan natuurlijke schoonheid en plezier hand in hand, en het eilandleven biedt hen de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning. “Met mooi weer zijn we in het weekend lekker op het strand, in het bos of bij het meertje. Het is gewoon allemaal relaxed.”

Nog geen account?
Schrijf je snel in!
Na het aanmaken van een account kan je direct solliciteren.
Account aanmaken