Het verhaal van Reyer en Iris

“Thuis tussen de duinen: een familieavontuur op het eiland”

Reyer en Iris zijn samen met hun kinderen Maria en Otis in 2021 op Terschelling komen wonen. Met een liefde voor surfen, paardrijden, mountainbiken en geocachen kunnen ze zich volledig laten opgaan in het eilandleven en optimaal genieten van de natuurlijke omgeving. “Als je op Terschelling woont, ben je elke dag in de natuur. Dat is een cadeautje.”

Het gezin leeft voor het buitenleven. Zo vinden zij plezier in zwemmen in de zee, wandelen met hun hond Doete in het bos en maken ze graag strandritten in de winter met een 4x4-voertuig. Iris: “Als je onze hobby's had gevraagd voordat we verhuisden, hadden we reizen en lekker eten gezegd. Het eiland heeft onze hobby's echt enorm verrijkt!”

Wat werken op Terschelling betreft, hebben Reyer en Iris ervaren dat de eilanders harde werkers zijn met een sterke ambitie om nieuwe dingen op te bouwen. Ze voelen zich helemaal thuis in deze mentaliteit, omdat ze zelf ook gedreven en enthousiast zijn. Naast hun baan bij de lokale overheid, doen ze allebei nog iets waar ze heel blij van worden. Zo is
Reyer kickboksleraar bij Island Gym en beheert Iris haar eigen vakantiewoning ‘Thuis bij de Vos’. Het eiland biedt hen de mogelijkheid om hun passies te volgen en tegelijkertijd te genieten van de rust en de natuurlijke omgeving.

De reden voor hun verhuizing was het verlangen naar een thuis waar ze konden genieten van vrijheid, avontuur en een leven midden in de natuur. Ze overwogen aanvankelijk om naar Indonesië te verhuizen, maar het schoolsysteem weerhield hen van die stap. Ondertussen waren ze al jarenlang verliefd op Terschelling. Iris: “Wij kwamen al zeker vijftien jaar op Terschelling. Het is een vaste prik voor korte vakanties in Nederland en Oerol. Ook zijn we getrouwd bij de Wierschuur in Oosterend.”

De beslissing om naar Terschelling te verhuizen werd genomen tijdens de coronaperiode. Iris: “Ergens aan het begin van de corona pandemie waren we op Terschelling en zeiden we spontaan tegen elkaar, hier willen we wonen!”. In maart 2021 verhuisden ze naar het eiland, waar ze merkten dat de beperkingen van de pandemie minder invloed hadden dan in een drukke stad. Op Terschelling konden ze elke dag genieten van de natuur, of het nu het bos, de polder of het strand was. Het gevoel van vrijheid en ruimte maakte deze verhuizing extra bijzonder.

Hoewel er twijfels waren vanuit hun omgeving, hadden Reyer en Iris zelf alle vertrouwen in hun plan. Na twee jaar besloten ze unaniem om op het eiland te blijven. Iris: “Uiteindelijk vond ik wel één ding lastig: ik woonde ineens niet meer om de hoek bij mijn beste vriendinnen, ouders en zus. Dat is even wennen.” Gelukkig komt iedereen naar Terschelling en genieten ze regelmatig van elkaars gezelschap. Bovendien vinden ze het leuk om af en toe terug te gaan naar de stad om vrienden op te zoeken en het stadsleven te ervaren.

Het eiland heeft hen een nieuw thuis geboden waar ze kunnen genieten van een rustig, avontuurlijk en vervullend leven te midden van de natuur. Ze zijn verliefd geworden op de gemeenschap, de faciliteiten en de prachtige omgeving. Voor dit gezin is Terschelling de perfecte plek gebleken om te settelen en hun dromen waar te maken.

Lees meer verhalen


Nog geen account?
Schrijf je snel in!
Na het aanmaken van een account kan je direct solliciteren.
Account aanmaken