Winnend gezin komt ‘proefwonen’ op Terschelling

Nadat in augustus 2023 de vacaturesite Terschellink.nl online viraal ging, hebben we niet stilgezeten. Achter de schermen werd door de werkgroep druk gewerkt om voor de winnaars van de campagne ‘Win een weekend proefwonen op Terschelling!’ een leuk, maar vooral ook nuttig en functioneel programma samen te stellen om het winnende gezin een goede indruk te geven van het leven op Terschelling.

Op 19 januari was het dan eindelijk zover:

Roland, Marinda en hun kinderen Kenzo, Yuna en Yindee maakten de overtocht vanuit Noord-Holland, via Harlingen naar Terschelling. De gehele overtocht werd geheel belangeloos door Rederij Doeksen  gesponsord. Aangekomen op Terschelling reed het gezin naar het bruisende hart van het dorpje Lies, waar ze het gehele weekend te gast waren bij de familie Cupido. Zij hadden hun volledig nieuwe appartement ‘Huize Lies’ beschikbaar hadden gesteld.

Nadat de familie het ruime onderkomen had bewonderd, gingen ze op bezoek bij het VMBO, waar een rondleiding werd gegeven. De 12-jarige Kenzo gaat per slot van rekening volgend jaar al naar het middelbaar onderwijs, en ook de twee jongsten kregen op deze manier al een goede indruk wat de toekomstmogelijkheden zijn op Terschelling, wat betreft het onderwijs. Aansluitend ging het hele gezin naar Hoorn, waar ook nog bezoek aan ’t Jok werd gebracht; een van de drie basisscholen op het eiland.

De volgende dag begon alweer vroeg. Kenzo en Yuna gingen met de kinderen van de familie Cupido de lokale voetbalploeg AVV aanmoedigen op voetbalcomplex ‘de Ousedobe’ in Hoorn, terwijl Roland, Marinda en Yindee gingen koffieschenken in ‘De Stilen’; een woonzorgcomplex op West-Terschelling, waar elke dag door vrijwilligers koffie wordt geschonken aan de bewoners.

‘s Middags stond er een rondleiding in Hotel Paal 8 op programma, waar Marion Cupido in het dagelijks leven de scepter zwaait. Wat op de kinderen de meeste indruk maakte, was een bezoek aan het reddingsstation Paal 8 van de KNRM. Daar alle drie kinderen fanatieke zwemmers, strandliefhebbers en lid van de Zaanse Reddingsbrigade zijn, was dit een feest van herkenning.

Zondag ging de hele groep op de fietsen van Rijwielverhuur Zeelen naar het meest oostelijk gelegen strandpaviljoen ‘Heartbreak Hotel‘. In deze geheel in jaren ’50 ingerichte strandtent kregen ze allemaal een heerlijke ‘Burning Love Burger’ aangeboden, waarna nog een rit over het strand met een echte terreinwagen op het programma stond.

Moe, maar vol van indrukken werd om 17.30 uur afscheid genomen van het mooie eiland Terschelling, en ging het gezin met het vlaggenschip ‘de Friesland’ van Rederij Doeksen weer richting Harlingen.

We zien elkaar zeker terug! Terug naar Terschellink.nl

Nog geen account?
Schrijf je snel in!
Na het aanmaken van een account kan je direct solliciteren.
Account aanmaken